LAMOLA 会议中心 2004

LAMOLA 会议中心

2004-2008
巴塞罗那 TERRASSA 酒店会议中心

地点
TERRASSA, BARCELONA, SPAIN

现状
完工

建筑面积
17.400 sqm

项目预算
39.865.000 EUR

客户
LAYETENA INMOBILIARIA

开发商
LAYETENA INMOBILIARIA

总承包
CONSTRUCCIONS BALDÓ, S.A.

设计公司
B720 ARQUITECTOS

设计师
FERMÍN VÁZQUEZ

项目主管
PECO MULET, FERNANDO LUNA, ANDREAS MOSER

项目团队

PABLO GONZÁLEZ, LAURA MARTICORENA, CARLES MARTÍNEZ-ALMOYNA, EDUARD MIRALLES, MANUEL RIVAS, GIUSSY OTTONELLI

现场团队
ANDREAS MOSER, EDUARD MIRALLES

质监
JOSEP GILABERT

结构工程师
GUILLEM GONZÁLEZ (BASE 2)

技术服务工程师
PGI GRUP

隔音降噪顾问
AUDIOSCAN, S.A.

灯光顾问
MAURICI GINÉS (ARTEC LUMINOTECNIA)

景观顾问
BET FIGUERAS

内部设计顾问
PILAR LÍBANO + JAUME PONS / DENYS Y VON AREND

项目经理组
IDOM S.A. OSCAR LARREA, ALEX CARBONÉS

律师
PRINCIPAL HALLEY

La Mola Hotel and Conference Centre is located on a site adjacent to the new El Prat Golf Club, in the natural reserve of Sant Llorenç de Munt I l’Obac (Terrassa). The project involves the construction of a hotel complex of 186 rooms with complementary services, meeting and convention spaces, auditoriums, multipurpose rooms and other services related to health and wellness (spa area, fitness, etc.).

To avoid the strong visual impact that a complex of such dimensions could cause in this environment, it has been chosen to split the program into four prismatic buildings which don’t exceed in height the surrounding forests, thereby a better implementation and integration is achieved.

Two of the volumes house the rooms settled out longitudinally along a central corridor on three floors above ground. There is also a living room in the entrance and several basements for complementary services (kitchens, spa, etc.). The rooms on the south facade have balconies and a sunscreen formed by some mobile slides of perforated sheet designed as a large coloured curtain. Their tones and volumes are blending with the colour of the existing vegetation in an intentional game from an area located between a forest and the "artificial nature" of the golf course.

A third prismatic volume, similar but of greater height between floors, hosts the conventions centre. Inside there are several auditoriums, multipurpose rooms of varying size and multiple meeting spaces around a large open lobby, also with a ground floor directly communicated with the outside world, projecting uses (as a conference centre) to the outdoors .

In a central position between these three volumes, there is a fourth building housing the common areas that function as an access core and general distributor of the complex. A sunshade formed by corten steel plates provides protection and privacy to its large glass facade at the same time evoking the landscape around it, thus becoming the main reference point for intervention.

此条目发表在Projects分类目录,贴了, , , 标签。将固定链接加入收藏夹。

评论已关闭。