D179 OFFICES 2008

D179

2001-2008
写字楼

地点
巴塞罗那,西班牙

现状
完工

建筑面积
25.773 sqm

项目预算
26.625.215 EUR

客户
LAYETANA INMOBILIARIA

施工方
PAI CONSTRUCCIONS

设计公司

DAVID CHIPPERFIELD ARCHITECTS
b720 ARQUITECTOS

设计师
DAVID CHIPPERFIELD, FERMÍN VÁZQUEZ

项目团队

B720:
CRISTINA ALGÁS, ALBERT ARRAUT, CLARA BERNADÀS, ANTONIO BUENDÍA, CESAR BUSTOS, PABLO GARRIDO, JAIME LUACES, LAURA MARTICORENA, MAGDALENA OSTORNOL, ALEXA PLASENCIA, YOLANDA ROMA, MIQUEL SANTOS, DANIEL VALDÉS, MÓNICA XAMPENY

DCA ARCHITECTS:
MARIO COTTONE, LUCA DONADONI, MARIN EGLIN, JOCHEN GLEMSER, MANUEL GUJBER, SERENA JAFF, MALISSA JOHNSTON, CLAUDIA LUCCHINI, EMMANUELE MATTUTINI, TAKAYUKI NAKAJIMA, RENTARO NISHIMURA, KAORI OHSUGI, MELANIE SCHUBERT, SARA TEMPESTA, HAU MING TSE, PATRICK ÜBERBACHER, GIUSEPPE ZAMPIERI

结构
BOMA

建筑系统
MASTER

Office building at 197 Diagonal Avenue. The site forms part of the Campus Audiovisual, which occupies the lands bounded by Avinguda Diagonal and the streets of Llacuna, Almogàvers and Ciutat de Granada. In consonance with the criterion defined by the PERI (Special Plan for Interior Reform) of the Campus Audiovisual sector and with subsequent adjustment of volumes occupied (with the approval of the Barcelona City Council’s Quality Commission) by the team of architects David Chipperfield Architects, b720 Arquitectos and BB GG Arquitectes, the building seeks integration into the new composition of the Campus Audiovisual sector in a coherent and harmonious way.

The proposal for the sector is that it should be a permeable comb linking Avinguda Diagonal with the interior of the Campus Audiovisual, creating spaces to which the public has access that bring the various volumes together. Although it is a permeable proposal with a discontinuous facade giving onto Diagonal, the fact that the facades of all the buildings are aligned with the avenue produces an effect of integration with the whole of the axis that springs from Plaça de les Glòries, creating a sequence of volumes initiated by the Agbar Tower. The volumetric, spatial and urbanistic relationship between the building and the future neighbouring buildings creates a special relationship where the latter converge with the nearest side of Carrer Ciutat de Granada, mimicking the chamfered street-corners of the Eixample district of the city.

The building consists of two differentiated parts: the lower floors, which form an irregular rhomboid, align with Diagonal and form the base of the building; while the upper floors, trapezoidal in shape, break with the alignment of Diagonal, withdrawing towards the interior of the block to create a slenderer volume to crown the building.

此条目发表在Projects分类目录,贴了, , , 标签。将固定链接加入收藏夹。

评论已关闭。